МОСВ одобри 14 проекта на Община Сандански за чиста околна среда

28 Февруари 2021 | 15:28
0 коментара
Бизнес

Министерството на околната среда и водите и ПУДООС одобриха финансирането на всичките 14 проекта, с които Община Сандански кандидатства в кампанията "Чиста околна среда“.

Кметът на Община Сандански Атанас Стоянов каза за Радио Благоевград, че проектите включват спортни площадки, кътове за отдих, детски площадки в седем населени места в Общината. „Три от тях са в град Сандански. Ще бъде облагородено дворното пространство в четири детски градини в Сандански. До средата на месец март ще бъде подписан договор с Министерството на околната среда и водите и на по-късен етап, в рамките на не повече от три месеца, те ще бъдат реализирани. Проектите не са голени – всеки е на стойност по около 10 хиляди лева“, каза Атанас Стоянов.

В Сандански ще бъдат изградени детска площадка и кът за отдих в района на „Зоо кът“ – Сандански;детска площадка и кът за отдих на ул. „Солунска“, в близост до пл. „Грамус“, както и детска площадка и кът за отдих на пл. „Св. Климент Охридски“, в близост до Първо основно училище.

Детски площадки, озеленяване и облагородяване на дворното пространство ще се изградят вДневни детски ясли „Обич“, гр. Сандански; филиал „Мики Маус“ към Детска градина „Здравец“; филиал „Лилия“ към Детска градина „Здравец“ и детска градина „Пролет“.

Нови облагородени пространства за почивка и отдих ще има в селата Лешница, Джигурово, Ново Делчево, Струма, Поленица, Петрово и Лиляново.

Добавете Вашия коментар

TOP