Моста при петричкото село Рибник се пропука, затвориха го за камиони

02 Февруари 2019 | 11:23
2 коментара
Общество

Затвориха за тежкотоварни автомобили моста при петричкото село Рибник.

Ограничението, въведено на 28 януари, е за камиони над 12 тона в 3-километров участък на пътя, който свързва Кресна – Кулата и Петрич. Временната организация е необходима за изпълнението на ремонтни дейности на мостовото съоръжение над река Струма на третокласния път, в близост до село Рибник, съобщават от АПИ, предаде Дарик.

Целта е повишаване безопасността на пътуващите и предотвратяване на по-нататъшно компрометиране на моста. Ремонтните дейности на съоръжението ще започнат при благоприятни метеорологични условия, уточняват от Пътната агенция.

Предприемането на ремонтните дейности се налагат, тъй като при извършването на оглед на съоръжението е установено, че нерегламентирано изкопаване на материал от речното дъно по течението на р. Струма е довело до рязкото понижение на дъното на реката след изграждането на моста. Всичко това води до подкопаване основите на съоръжението и компрометирането му.

Поради това тежкотоварният трафик над 12 тона в двете посоки се пренасочва по обходен маршрут. Той е по АМ „Струма“ до пътната връзка за Марикостиново, след което се продължава по общински път до пътен надлез над АМ „Струма“ при 435-ти км, откъдето движението по път III-198 се достига до Петрич и границата с Република Македония.

В посока София тежкотоварните автомобили над 12 тона е възможно да преминават и по път III-1082 Рибник – Лебница – Струма – Вълково – Микрево до пътен възел „Струмяни“ на АМ „Струма“.

През 2012 г. изпълнението на мостовото съоръжение при Рибник е  възложено на „Галчев инженеринг груп“ АД, след проведена процедура по чл. 90 ал. 1, т.4 от ЗОП.

През 2012 година мостът край петричкото село рухна и по чудо инцидентът не взе жертви. След това бе възложен основен ремонт на съоръжението. Сега то отново е опасно за преминаване.

Добавени коментари

ах публикува:
02 Февруари 2019 | 19:15
Майко Българио
пенчо публикува:
02 Февруари 2019 | 14:46
Hayde deputata MITKO ZAHOV I GALCHEV DA PLATQT REMONTA!!

Добавете Вашия коментар

TOP