Мощен скандал в парламента! Депутати се хванаха за гушите заради отпуските

22 Януари 2016 | 10:42
1 коментара
Политика
Мощен скандал в парламента! Депутати се хванаха за гушите заради отпуските
Мощен скандал в парламента предизвикаха дебатите за за увеличаването на майчинските отпуски с 5 дни. В жестока словесна схватка за това кой е работодател и кой не влязоха депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев и независимите Георги Кадиев и Велизар Енчев.
 
Кадиев поиска увеличаване на отпуските за работещите, стъпвайки на опита си като работодател. Това ядоса Красимир Велчев, чойто каза, че в неговата фирма работят дъщеря му и още някой, затова не бива да се представя като работодател и се противопостави на увеличаването на отпуските на работниците и служителите.

Велизар Енчев пък поиска намаляване на ваканциите на депутатите, но получи острия отпор на Велчев, който заяви, че подобни дискредитиращи народните представители изявления не му правят чест, но той не е и очаквал проява на чест от Велчев.

Накрая твърдо се намеси председателят на Народното събрание Цецка Цачева. "Прекалено опростенческо е да се приравнява работата на народните представители с работата на останалите граждани. Те нямат работно време, работят по места в дните, обявени като ваканции. Който не го прави, това не означава, че важи за всички", заяви Цачева. Тя отсече, че статутът на депутата не може да се приравни към статута на водещ.

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ

Добавени коментари

стар газар публикува:
22 Януари 2016 | 12:17
ето нагледен пример за нормален геберски бушон.който благодарение на диктатурата на бекапето майка му баща му са вземали пенсии на 55 и 60г.а може и по рано ако са имали категория 1 или 2 за раб.място.въведени от мръсните комунисти.и само това ли беше.осигорен обед в заводи и фабрики.регламентирани почивки на море и планина в собствени бази на които такива като тоя бушон им онодеха майката,е,друго си е да съм пенсионер на 65г. с 20г трудов стаж,защото е нямало где да се работи или работодатела не ми е внасял осигуровки.та да се онодам ле да си проста ле.при вас как е.

Добавете Вашия коментар

TOP