Морската сол заздравява ставите

18 Юли 2018 | 18:01
0 коментара
Любопитно

Морската сол заздравява ставите. Ваната с морска сол подпомага и извеждането на токсините от тялото.

За по-добър ефект се препоръчва и осоляване на ястията и салатите с нея. Тя е доказано средство за облекчаване на възпалени синузити или тривиална хрема. За тази цел се прилага под формата на инхалация. Естествената морска сол е изключително полезна за човека. Малцина знаят, че нейният състав е най-близък до кръвната плазма – съдържа всички необходими химически елементи, общо 64 на брой.

Сред тях са така необходимите за доброто здраве мед, калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, желязо, манган, цинк, хром, селен, сяра, силиций, бром и йод. Тези минерали съдействат на клетките да извлекат полезните вещества от храната, да ги превърнат в подходящи за усвояване и да формират клетъчните мембрани. Същевременно те подобряват и предаването на нервните импулси, подпомагат кръвосъсирването, балансират нервната система и регулират хормоналния обмен. Неслучайно морската сол е широко застъпена във френската кухня.

Тя се използва приоритетно още от шведите, германците, норвежците и холандците. Тя се образува чрез изпаряване на морската вода под въздействието на слънцето и вятъра. След събирането и изсушаването ѝ към нея не се прилагат агресивни технологии за обработка, а това запазва максимално полезните ѝ свойства, тъй като в нея се запазват биологично активните вещества.

Добавете Вашия коментар

TOP