Момче 4-и клас заплашва момиче, че ще я изнасили!?

27 Януари 2019 | 13:23
0 коментара
Общество

Бивш съученик тормози старите си приятели в интернет, заканва се да ги убие и дори ги е нападал физически.

За преживяното разказаха пред Нова тв Антъни Лалев и Теодор Зарков.

Те били в една компания с Калоян в училище. После той заминал в чужбина. Върнал се преди 2 години и започнал с онлайн тормоза на бившите си приятели. Калоян нападал физически Антъни 3 пъти, многократно го заплашвал в интернет, че ще го убие.

Подобна била и съдбата на Теодор, както и на няколко техни приятели.

Те подавали множество жалби срещу Калоян. В районното дори веднъж питали Зарков не може ли да се справи физически с нападателя. След множество жалби, в крайна сметка Калоян бил обвинен, но за кражба на 2 шапки. По друго дело му открили психични отклонения, а отскоро пак почнал да тормози бившите си приятели. Те смятат, че болестта е част от причината за нападките.

"Онлайн тормозът е симптом на нещо. Хората стават лесно агресивни, защото работят с екран", коментира Георги Апостолов от Центъра за безопасен интернет. Той посочи, че при по-тежки случаи агресорът може да бъде подведен под отговорност за заплаха или закана за убийство.

"Вече момче 4-и клас заплашва момиче, ще че отиде и ще я изнасили. Тази вълна на агресия в интернет ги привлича", посочи експертът.
 

Добавете Вашия коментар

TOP