Мобилен медицински кабинет подари община Гоце Делчев на местната болница

20 Август 2019 | 09:16
0 коментара
Общество

Чисто нов специален автомобил, оборудван като мобилен медицински кабинет, бе предоставен от община Гоце Делчев за нуждите на МБАЛ „Иван Скендеров“ гр. Гоце Делчев. 

Той ще бъде използван от болницата по предназначение, включително и при провеждане на кампании за безплатни медицински прегледи в отдалечени и труднодостъпни населени места в общината и региона. 

Автомобилът е фабрично нов Форд Транзит, оборудван като мобилен медицински кабинет - в медицинския отсек са монтирани кушетка, място за лекар, мобилен здравен терминал, дефибрилатор и др. Разполага с отделна климатична система за медицинския отсек. Гаранцията на автомобила е 5 години или 250 хиляди км. пробег.

Закупен е от Община Гоце Делчев в рамките на изпълнение на трансграничен проект “Подобряване достъпа и качеството на здравните услуги в труднодостъпни и отдалечени населени места на трансграничния район на Община Гоце Делчев и Община Пагайо”, акроним Med4All, който община Гоце Делчев реализира в партньорство с община Пагайо, област Кавала, Република Гърция.

Проектът е с европейско финансиране по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020.

Добавете Вашия коментар

TOP