Младен Тимчев глади панталони за кмет на Сандански?

21 Януари 2019 | 18:01
1 коментара
Политика

На „тайна вечеря” в с. Катунци, община Сандански, бивши кметове и кметски наместници в района се събрали, за да бистрят политическата ситуация в региона и бъдещото им участие в предстоящите местни избори през тази година.

Основната тема на разговор, според източник, е била кой ще е кандидатът за кмет на община Сандански, зад когото да застанат социалистите.

На срещата са присъствали бившият дългогодишен кмет на Катунци, в момента ресторантьор, Георги Коцев, бившият кмет на с. Враня Валери Попов, бившият кмет на с. Яново Петър Иванов, бившите кметове на Хърсово, Виногради, Спатово, Хотово, Зорница и кметските наместници в Голешево,  Пиперица, Горно Спанчово. Дебатът е бил около това дали партиите вляво ще издигнат свой кандидат за кмет на предстоящите избори, или да търсят компромисна фигура между лявото и дясното политическо пространство, която да изправят срещу кандидата на ПП ГЕРБ.

На срещата са присъствали представители на БСП, „Движение 21”, Земеделски народен съюз „Ал. Стамболийски” и АБВ, която партия в момента е с ръководство в оставка.

Името на бившия заместник-кмет в екипа на А. Тотев Младен Тимчев е спрягано като обща кандидатура, около която да се обединят партиите вляво. На срещата е присъствал и Младен Тимчев.

Засега нито една партия не се е ангажирала публично с номинация на кмет за община Сандански, с изключение на ГЕРБ, след като преди време зам. председателят Цветан Цветанов лично заяви, че ще издигнат настоящия кмет Кирил Котев.

Иначе неофициално се коментират доста имена – на депутата Атанас Стоянов, зам. председател и общински лидер на ВМРО, на общинския съветник Живко Иванов, който бе кандидат за кмет на предишните избори. Все още е в пълна тайна кой ще е кандидатът на РЗС в община Сандански. Очаква се в близко време лидерът Яне Янев да обяви името на фаворита, тъй като на последното заседание на Общинския съвет Я. Янев бе категоричен, че партията ще има свой кандидат за кмет.

В публичното пространство се завъртя и името на Явор Аргиров, който е общински съветник от ЗНС „Ал. Стамболийски”. От партия „Атака” с общински лидер Красимир Митрев също дават заявка за издигане на свой кандидат за кмет и за силна листа за общински съветници. /Струма/ 

Добавени коментари

РАДЕТЕЛ публикува:
22 Януари 2019 | 14:53
КАТУНЦИ ВИ ТРЯБВА САМО НА ИЗБОРИ! С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ МАНДАТ,КАТУНЦИ ПАДА СТРЕМГЛАВО НАДОЛУ! Имате една туристическа дестинация-ЗЛАТОЛИСТ, и всеки посетил я веднъж-не се връща! Защо? Защото пътя е за каруца! Мислете, когато гласувате, драги ми КАТУНЦАЛИИ! ДОКАЖЕТЕ ,ЧЕ НЕ СЕ ПРОДАВАТЕ ЗА 50 ЛВ.ТОВА УПРАВЛЕНИЕ ЗАТВОРИ ВСИЧКО ОТ КОЕТО ИМАХТЕ НУЖДА! САНДАНСКИ - ДАЛЕКО, БОГ-ВИСОКО! МИСЛЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP