Младен Маринов за критиката на президента: От мен може да се очаква само диалог!

21 Септември 2018 | 00:20
1 коментара
Политика

"Право на президента е да дава оценки и да прави коментар по всички политически въпроси."

Това заяви новият министър на вътрешните работи Младен Маринов в предаването "Лице в лице" по БТВ.

 

Той бе призован за коментар по следните острокритични думи на държавния глава: "Парадоксално е, премиерът маха министъра на вътрешните работи заради "мърлявата", както той се изрази, работа на полицията, а по закон тази работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който пък съответно заради тази мърлява работа се предлага за министър".

 

Когато водещата Цветанка Ризова отново зададе същия въпрос - как ще работи с президента след тази негова критика. "Не мога да търся сметка на президента за коментарите, а и не бива. Не искам да коментрам и не мога да коментирам. Премиерът и правителството са решили – предложили са ме. Ще положа всички усилия да работя в диалог с всички институции, от мен може да се очаква само диалог", бе категоричен Младен Маринов.

 

Новият вътрешен министър заяви, че задочните скандали между „Дондуков 1” и „Дондуков 2” по негов адрес не са го разколебали. „Увереността ми идва от това, че знам какъв екип съм ръководил до вчера”, каза Маринов. И изтъкна в отговор на въпроса успехите, които има МВР.

"Статистиката обаче е факт - имаме добри резултати по всички направление на дейност. В сравнение с предишни периоди тенденциите са добри. Смятам да стъпя върху приемствеността и да работя за укрепване на кадровия състав. Към момента тенденцията на повече напуснали е обърната. 1700 полицаи са назначени, близо 600 са напуснали", каза Младен Маринов.

 

Друга серия въпроси към новия министър бяха свързани с избора на главен секретар на МВР, пост, който той заемаше.

„Много е трудно да се избере главен секретар, тъй като всички директори на областни дирекции са добри. Който и да бъде избран, няма да бъде грешка”, отговори Маринов. И не последва примера на предшественика си Валентин Радев, който в студиото на „Лице в лице” обяви своята номинация за главен секретар на ведомството (което доведе до назначението на Младен Маринов на поста). 

На въпрос дали Христо Терзийски, шефът на Националната полиция, или Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП, ще бъдат номинирани за поста, Маринов не пожела да отговори. И се пошегува: „Ще отговоря, както беше модерно едно време – нито да, нито не”.

 

Новият МВР-шеф отговори и на въпроси, свързани с ареста на журналисти от сайта "Биволъ". Той обясни лошата комуникация.

 

Запитан как така функционират цели нелегални фабрики за производство на цигари в държава, която е "като една човешка длан", Младен Маринов отговори, че е важно, че тези нелегални производства са разбити.

Производството на цигари не е престъпление, както притежаването на машини за това и за да се стигне до извършителите не е лесно, посочи той.

Във фабриката в Карнобат са спазвали всички принципи на конспирацията, посочи Младен Маринов.

 

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

ишзбирател публикува:
21 Септември 2018 | 13:55
аз очаквам работа ане филосовски размисли.

Добавете Вашия коментар

TOP