Младежкият събор в Крупник – големият празник за най-голямото село в Симитлийско

26 август 2018 | 16:06
0 коментара
Младежкият събор в Крупник – големият празник за най-голямото село в Симитлийско

Деца, младежи, талант и чисти усмивки на самодейци обагриха празника на Крупник в събота вечер. Последната събота на август – тогава е младежкият събор, големия празник на най-многолюдното село. Всички са на площада. А кметицата лично е готвила програмата, с много старание и грижа за празника:

Празникът в Крупник бе в ритъма на песните на Карамфил Божиков от танцова формация „Македонска хубост“, изпълнителя на песента за Крупник- Малин Домозетски, Румяна Попова, Даяна.

В сюблимните минути на събора, когато химнът на Крупник отекна в празнуващото село, заря обагри небето.

Веселбата в Крупник продължи дълго след полунощ. Големият празник за първата сред равни, за кмета Иванка Чакалска бе неделното утро. Когато на площада всеки, все още в еуфорията на веселбата, споделял колко хубаво било на празника снощи.

А в Крупник имат повод и причина да празнуват: на финала е да се сбъдне голямата мечта на кмета, от позицията на кмет: да се благоустрои улица „Гоце Делчев“. За което благодари на кмет Апостолов, депутат Апостолов, ВиК-шеф Димитрова. В Крупник имат повод и причина да празнуват, когато е празник, защото делниците са със смисъл, мисъл и дела.

„Имам подкрепата на общинския кмет Апостол Апостолов за всяко нещо, свързано с по-доброто за Крупник. Идеите ми, с които се кандидатирах за кмет, реализираме една по една. И продължаваме да благоустрояваме и облагородяваме селото“, прави равносметка Иванка Чакалска в празничните дни.

И благодари на хората, които бяха на площада, че са там, трогната е, че почти всички, които работят зад граница, са били у дома за празника.

Благодари им, че съхраняват традициите и ги предават на поколенията. И си пожелава да са единни, да си помагат в Крупник.

Крупник – селото, с над 2 000 жители, едно от най-хубавите села, с най-богата история от населените места в симитлийска община.


Добавете Вашия коментар!