Младежи от Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов” Банско пресъздадоха любовта в стихове и песни

16 Февруари 2018 | 17:14
0 коментара
Култура

На 14 февруари празнично украсеното фоайе на Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов” събра всички младежи. Емоцията на деня, отбелязван като Ден на любовта и влюбените, пролича с червените сърца, закичени навсички присъстващи.

Под мотото ,, Любовта в стихове и песни“ учениците Славчо Павлов, Богомила Чукова, Михаил Бърдарев, Даниела Спасова, Максим Плясунов и Христина Младенова поднесоха на публиката литературно-музикален поздрав, който потопи всички в духа на романтичната традиция на Свети Валентин. Оригинално поднесенената информация за историята на празника и майсторски рецитираните любовни стихове на велики класици, създаде приятно изживяване.

Кулминационен момент на тържеството бе изпълнението на популярната сред младежите песен ,,Листата падат“. В ритъма на мелодията се включиха всички ученици, които припявайки и танцувайки се отдадоха на емоцията и веселото настроение.

Подготовката за събитието започна дни преди самото честване с писане на есета в часовете по български език и литература и изготвяне на табло, включващо ученическо художествено творчество, стихове, велики мисли за любовта и писане на валентинки. В конкурса за най-добро есе, стихотворение и рисунка се откроиха Йоана Калайджиева и Димитринка Чукова.

Гости на мероприятието бяха г-жа Анета Стоянова - Старши експерт по природни науки, г-жа Стефка Христова -директор на гимназията и всички учители в гимназията.

В поздрава си, водещата на проявата Роза Козарева, пожела на всички опиянение от аромата на виното и от споделената красива любов. [valentine-001]

 

Добавете Вашия коментар

TOP