Мизерия на пътя: Тираджии изхвърлят безнаказано боклука си у нас!

06 Ноември 2015 | 07:54
0 коментара
Общество

Незаконни сметища и открити тоалетни. На това приличат и на това миришат изходните артерии на републиката на километри около границите ни, пише "Телеграф". А голяма част от сметта се "внася" и изхвърля у нас, тъй като тук за разлика от други страни глоби няма.

Проблемът е от години и не се решава, тъй като институциите си прехвърлят отговорността една на друга. В добавка са и пестенето на пари за почистване и поставяне на  тоалетни, като и липсата на контрол върху поддържащите пътищата фирми.

За замърсяването на граничните пътища виновни са шофьорите на тежкотоварни камиони. Заради проблеми с компютрите на границата или засилени митнически и полицейски проверки често се налага те да чакат с часове, а понякога и с дни, за да напуснат пределите на България. Престоят им се осъществява на места без тоалетна, санитарно-хигиенни условия и сметосъбиране. Така по пътищата се образуват незаконни сметища и тоалетни на открито и с тази гледка посрещаме решилите да влязат у нас с автомобил.

Според дурга версия обаче шофьорите на камионни умишлено замърсяват. Местни хора от Хасково твърдят, че много шофьори трупат боклука си в камиона в чужбина и го изхвърлят у нас, защото знаят, че е безнаказано.

Добавете Вашия коментар

TOP