Митничари задържаха над 14 000 етикета с логото на Мондиала

03 Юли 2018 | 17:30
0 коментара
Криминално

Митничари задържаха над 14 хиляди етикета за с логото на Световното първенство по футбол в Русия митнически пункт Малко Търново. Това съобщиха от митницата в Бургас. Стоката е открита при проверка на лек автомобил със сръбска регистрация. Пътувал е от Турция за Сърбия през България.
 
Етикетите на Мондиала са били поставени в пакети, обвити с отразително фолио, с цел да не бъдат открити при проверка с рентгенова апаратура - тактика, използвана при укриването на наркотични вещества.
 
Шофьорът и неговият спътник, сръбски граждани, са обявили, че не внасят нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в багажника на автомобила, в чанти и поставени между лични вещи в отделни найлонови торби, общо 19 860 броя етикети за дрехи с различни изображения. 14 300 от тези етикети са с логото на ФИФА на Световното първенство по футбол в Русия, от тях 7500 броя са текстилни етикети, 6800 броя - хартиени. Поставени са в два отделни пакета, обвити във фолио.
 
Други 4800 от задържаните етикети са с изображения на футболни топки и различни надписи или общо 19 100 са задържаните етикети на футболна тематика. Шофьорът на автомобила - сръбски гражданин, е признал, че етикетите са негови и твърдял, че ги е закупил от пазар в Истанбул. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

БТА

Добавете Вашия коментар

TOP