Мистериозен нощен камбанен звън възбуди суеверията в с. Бело Поле, самоубилият се шофьор на Жъчката даде „пример” и на Соколето

27 Юли 2018 | 21:50
1 коментара
Криминално

Черна прокоба тегне над благоевградското с. Бело Поле.

Нощно известяване на камбанен звън от преди месец възбуди суеверията в жителите там.

Самоубилият се шофьор на Жъчката даде "пример" и на Соколето, лаконични са белполчани.  

Издирваният за жестоко убийство, потресло Благоевград днес, Радослав Стипцаров "Соколето" от село Бело Поле се самоуби след, като бе обграден от спецчастите на МВР в село Бараково общ. Кочериново.

Според местните хора всичко започнало около 9.00 часа тази сутрин, когато тишината в иначе спокойното селце била нарушена от два изстрела идващи от къщата, в която живеят двама братя.

На място бе мобилизиран целия полицейски ресурс в Благоевград, на крак по време на спецакцията в с. Бараково бе и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Хаджиев, който потвърди, че именно убитият криминално проявен Р. Стопцаров е издирван за убийството на бизнесдамата собственичка на култовото заведение "Мръсното кебапче" в Благоевград.

Заради зверското убийство, областния център бе под полицейска блокада още от ранни зори.

Полицейските патрули бяха разположени на изходите на Благоевград, както и на Главен път Е-79 при Антените и жк. Струмско в посока Симитли. Униформените проверяваха всички-леки и товарни автомобили, включително и багажниците им.

Към 5 часа тази сутрин бяха задържани за разпит 61-годишната майка и 42-годишният брат на „Соколето”, тъй като още при първоначалния оглед разследващите се усъмнили в Радослав Стипцаров, като извършител на бруталното убийство.  

„Издирваният за убийството тази нощ Радослав Стипцаров е открит в къщата убит. До него е имало ловна пушка двуцевка“, заяви пред медиите в Бараково директорът на ОДМВР Николай Хаджиев.

Според него е действано по горещи следи след убийството, проверявани са възможните адреси, къде може Соколето да се укрие.

„Соченият за убиец е влязъл в къщата на двамата братя, маскиран с перука. Той заявил, че е гладен, преди това е отнел мобилните им телефони, за да не издадат положението му”, разясни още Хаджиев.

Така, след като е локализирано местонахождението на Стипцаров е извикан специализирания отряд от София, които щурмували къщата.

Предисторията

Жестоко убитата жена Снежана Д. е собственичка на едно от най-известните заведения в Областния град, от където около 01:00 часа тази нощ е потърсила услугата на „Филиос” такси. Пред разследващите шофьора на таксито споменал, че след, като оставил клиента пред блок № 17 в кв. Струмско, чул два изстрела, като гръм на пиратка, но продължил да извършва задълженията си, като не забелязъл нищо нередно или подозрително, за да му направи впечатление за нередности. 18-годишна девойка първа видяла жената в безжизнено състояние на земята. Извикала комшийка, която започнала да плаче и вика за помощ.

Към 01:16 часа след полунощ е подала сигнал на тел.112, че на площадката след входната врата в жилищен блок на ул."Струма" 17 в ж.к.”Струмско” в гр.Благоевград лежи жена, до тялото на която има кръв. От пристигналите на място полицейски служители и екип на ЦСМП-Благоевград е установено, че се касае за жена на 58 години от гр.Благоевград, която е починала на място.

Само преди 5 дни, Стипцаров, който е известен със скандалното си поведение и бурен нрав преби жестоко дъщерята на жертвата, 36-годишна жена, майка на две деца с която имал интимни отношения. Младата жена е пуснала жалба в МВР, като за доказателство е представила и медицинско свидетелство от съдебен лекар.

След като органите на реда обявиха Стипцаров за издирване, започнали да "валят" заплашителни съобщения, в които той подканял семейството да си отегли жалбата от полицията.

Майката на любимата му категорично отказала, за което той разбрал след комуникация през мобилните телефони. Вероятно това го провокирало да посегне на 58-годишната жена, която била против отношенията на дъщеря й и Стипцаров.

Мистерията

Днешният смъртен случай на Соколето от село Бело Поле изправи на нокти местните хора и отприщи след себе си редица коментари от тяхна страна.

Жителите на селото са убедени, че мистериозен камбанен звън идващ от камбанарията на черквата в селото нееднократно е предсказвал за смъртта, но никой не отдал сериозно значение.

За първи път звукът се появява в края на месец юни, точно в 2,30 часа след полунощ камбаната на църквата „Успение Богородично” започва да бие и изправя на нокти, както белополчани, така и домашните кучета, които се включват с нестроен лай от всички дворове и настава голяма какофония.

Необичайното явление трае точно минута, след което всичко заглъхва и селото отново потъва в среднощен сън. Нощното известяване на камбаната още тогава възбуди суеверията в селото, и из Бело Поле тръгнаха слухове, че най-вероятно камбанният звън предупреждава за предстояща смърт.

По думите на по-възрастното население цикълът започнал със самоубийството на 35-годишен собственик на автомивка на 6 юни т.г. Преди да минат 40 дни от смъртта му обаче, още на 10-ия ден неочаквано издъхнал и таксиметров шофьор в разцвета на силите си.

Според суеверните в момента камбаната отброява още колко дни остават до настъпването на 41-ия ден от смъртта на шофьора, когато цикълът ще се затвори и селото отново ще заживее в нормалния си ритъм, тоест, ако всичко е наред, камбаната ще бие така до средата на юли.

Мистериозен нощен камбанен звън възбуди суеверията в с. Бело Поле, самоубилият се шофьор на Жъчката даде „пример” и на Соколето  снимка 2

 
 

Припомняме, че преди 47 дни шофьорът на благоевградския бизнесмен Йордан Йорданов - "Жъчката", който също е от благоевградското село Бело Поле С.Н. се простреля с един куршум в сърцето. Той се е самоубил в офиса на автомивката си, седейки на фотьойла е произвел един единствен изстрел точно в сърцето. Автомивката се намира на "Покровнишко шосе" срещу бензиностанция "Лукойл" в Областния център. Причините за фаталното му решение към момента остават неясни.

35-годишният С.Н. се е прострелял със собствения си законно притежаван пистолет. Баща е на две деца. С.Н. е бивш военен, в годините на демокрацията става личен шофьор на Жъчката, собственик е и на няколко таксита.

В Благоевград се коментира, че е посегнал към хазарта, посещавал е игралните зали в града и е задлъжнял около 1 млн. лв на хора от ъндърграунда.

Добавени коментари

мвр да поеме отговорност публикува:
28 Юли 2018 | 17:39
мвр да поеме отговорност да обяснат на обществото кога и как търсиха този идиот който преби дъщерята на снежка и уби една българка една майка една трудолюбива жена която денонощно работеше на мръсното кебапче ако го бяха намерили и арестували щеше днес този боклук да бъде зад решетките а снежка жива мвр да понесе отговорност и да излезе с позиция по проблема а не само да се оправдават с прокуратурата и съда

Добавете Вашия коментар

TOP