Мистериозен човек оставил ключа от къщата за гости, свързана с Манолев в община Сандански

24 Април 2019 | 17:25
0 коментара
Криминално

Александър Манолев е открит и разпитан, утре ще разберете и други неща, заяви по време на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод възложени проверки от главния прокурор Сотир Цацаров относно изнесени в медиите твърдения за злоупотреби с евросредства от страна на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолов.

"В началото на миналата седмица ВКП се самосезира и започна проверки. Прокуратурата обяви, че е самосезирала и КПКОНПИ. Предмет на разследването са злоупотреби с европейски средства“, припомни тя.

Арнаудова обясни, че четвъртък до днес са извършено множество процесуално-следствени действия. Говорителят на главния прокурор посочи, че са изискани разрешения от община Благоевград и Сандански за строителство на къщата и басейна. 

"В петък се извършиха действия по претърсване на трите адреса, като единият беше на къщата за гости. Там не намерихме никой. Претърсването е осъществено с представител на общината“, посочи тя, като обясни, че жилищата, които е претърсвала прокуратурата са били видимо почистени. 

"На 17 април някой е минал през Общината и е оставил ключ на къщата и е помолил "моля ви не разбивайте“, допълни тя.

"Не получаваме съдействие от Община Сандански и не са предадени документите, които разследващите органи са искали. Служителите не желаят да свидетелстват за нас, и не си спомнят кой е оставил ключа и е донесъл декларацията. Това е затруднението ни там“, добави Арнаудова. 

"Александър Манолев е открит, разпитан е, ще разберете други неща утре. Ще получите пълен обем за информация. Част от действията продължават и в момента“, заяви тя.

По думите й ако се потвърдят обвиненията санкциите са до 6 години лишаване от свобода. 

Добавете Вашия коментар

TOP