Миряни се събраха край Тросково за храмовия празник на църквата „Св. Петка“

14 октомври 2020 | 16:10
1 коментара
Миряни се събраха край Тросково за храмовия празник на църквата „Св. Петка“

Миряни се събраха край Тросково за храмовия празник на църквата „Св. Петка“. Уникална архитектура има храмът там, който е възстановен на основите на православен храм отпреди векове.

Петковден събира много миряни за храмовия празник. Отец Спас отслужи света литургия и освети казаните с вкусен боб, благослови и хората.

Кметът на община Симитли - Апостол Апостолов, председателят на Общински Съвет Симитли – Владимир Христов, кметът на селата Сухострел, Брестово и Тросково - Живко Стаменов, общински съветници, кметове на околните села на Симитли, народният представител – Стефан Апостолов и много гости запалиха свещ за здраве.

Строежът на храма започна преди 12 години на място на старо светилище, белязано от руини. Църквата, каквато я виждаме днес, е вдигната изцяло с доброволен труд и пари от дарения. Уникална архитектура има храмът там, който е възстановен на основите на православен храм отпреди векове. Братята Стоян и Тодор Траянови са инициатори за възстановяването на вековния храм, заедно с кмета Апостолов, който е основен благодетел.


Мами публикува:
14 октомври 2020 | 21:47
Полииии боклуууук

Добавете Вашия коментар!