Миряни на опашка в храма на Ванга за Великден

28 Април 2019 | 12:17
1 коментара
Общество

Хиляди миряни посетиха манастирския комплекс на пророчицата Ванга в местността Рупите за празничните дни за Вликден.

Всеки ден пред храма „Света Петка Българска” има много поклонници, които искат да запалят свещ в църквата и да се помолят за здраве и благоденствие.

„Интересът към това свято място е огромен и никога няма да спре. Всеки ден е пълно с хора – идват и млади, и стари, цели семейства с децата си. Пристигат от цялата страна, не липсват и чужденци. На Разпети петък миряните чакаха на голяма опашка отвън, докато успеят да влязат в светата обител. Така бе и преди настъпването на Възкресение Христово, дойдоха хиляди да си вземат Благодатен огън. Не пропуснаха за запалят свещ и на гроба на баба Ванга”, разказа управителят на комплекса – Серафим Иванов.

В момента църквата също е пълна с вярващи.

Иконите в помещението са изографисани от академик Светлин Русев. На него Ванга заръчала да се погрижи за всички икони и той продължава да изпълнява нейната воля. Архитектурното оформление в ритуалната зала е дело на архитект Лозан Лозанов и на племенника на отишлия си от този свят голям архитект Богдан Томалевски – Дамян Томалевски.

„Вече са направени 6-7 кръщенета. Очакваме да започнат и венчавките след Великден”, уточни управителят. 

Рупите се превръщат в предпочитано място за кръщенета и венчавки. Това е знак, че българите не забравят Ванга и нейната невероятна дарба и готовност да помогне на всеки.

Добавени коментари

222 публикува:
29 Април 2019 | 05:17
tova e mashina za pari

Добавете Вашия коментар

TOP