Мирослав Найденов: Борисов вече е намерил хора, които да заместят Цветанов

10 Март 2015 | 09:05
0 коментара
Политика

Рано или късно Цветан Цветанов трябваше да слезе от политическата сцена. Това можеше да стане още след първото управление на ГЕРБ. Това заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов пред TV 7.

„ГЕРБ допусна три големи грешки при първото си управление. Позволи полицейщината, която демонстрира безпардонно Цветан Цветанов. Второто е, че Симеон Дянков държеше много рестриктивна финансова политика. Третото е, че имаше голям провал в здравеопазването, след като се смениха четирима министри. Цветанов не стана пак министър сега, защото Борисов му е дал оценка, която не е била добра. В този смисъл Веселин Вучков стана министър , защото беше човекът, който отговаряше за ресора. Ролята на Цветанов отслабва и Борисов намира хора, които да го заместят. Ако му потвърдят присъдата на Цветан Цветанов, той трябва да излезе от политиката”, обясни Найденов.

Отношенията между Борисов или Цветанов обаче не са в разрив и едва ли ще са в разрив, но ролята на Цветанов намалява, категоричен е Мирослав Найденов.

Относно оставката на вътрешния министър Вучков, Найденов каза, че за него тя е била предизвестена. „Двамата се разминаха в оценката си за главния секретар. В този момент нещата за мен бяха ясни. Отказана среща и т.н., такива причини се изтъкнаха, вече е несериозно. Борисов няма как да си позволи да работи с човек, който не споделя вижданията му. Той се промени много. И това трябва да се каже. Той не приемаше преди коалиция, а сега работи в такава ситуация. Това е факт само поради авторитета, който има Борисов. Той иска да управлява, ако може да променя нещо. Съмнявам се, че за него президентският пост е съблазнителен”, завърши Найденов.

Добавете Вашия коментар

TOP