Минка Салагьорова, зам.- кмет на община Петрич: Общия устройствен план е основополагащ за развитието и устройството на цялата община

05 Декември 2017 | 20:29
1 коментара
Общество

Общия устройствен план е основополагащ за развитието  и устройството на цялата община. Това каза по време на пресконференция зам.- кметът по строителството на община Петрич Минка Салагьорова, по време на отчетът на общинското ръководство за 2017 година.

„Голяма част от наличните са превени през 50-60 години на миналия век  и те са морално остарели. Подготвили сме предложения за изготвяне на нови устройствени планове, които да позволят да се разширят зоните за търговия, производство и за реализиране на инвестиционни намерения на хората“, каза Салагьорова.

По думите й през 2017 година са завършени три обекта по Национална програма за енергийна ефективност. „Обектите са от полза 468 домакинства, като обхващат сгради с 21 входа“, каза Салагьорова и подчерта, че водопроводите в общината са амортизирани и в лошо състояние, като е направена подмяна в някои от селата.

„Направена е подмяна на една от улиците в село Кърналово, а също така и в Михнево. В Дрангово направихме подмяна на водопровод и ремонтирахме резервоар, доставихме попма. В Долна Рибница, Долна Крушица и Ключ подменяхме водопроводи. Общо от капиталови разходи в тези населени места са подменени  4 073метра водопроводи“, каза Салагьорова.

Тя подчерта, че е направен регистър на пасищата и мерите, както и регистър на пчеларите. Извършени са необходимите процедури за прехвърляне на земите на църквите на селата Струмешница, Първомай и Ръждак. „В село  Коларово е направена улиците „Победа“ и „Странджа“, в Яворница улица „Комсомолска“.

Добавени коментари

Крали Марко публикува:
06 Декември 2017 | 08:32
Хаха минка да си ходи на село! Такива парантии не искаме

Добавете Вашия коментар

TOP