Министърът потвърди: Задържана е полицайка в Благоевград, смятаме, че e изнасяла информация

25 Март 2019 | 15:01
0 коментара
Криминално

Разследваща полицайка е задържана при акцията в Благоевград, смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация.

Това обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод спецоперацията в Благоевград на прокуратурата и отдел "Вътрешна сигурност".

Така той официално потвърди, че акцията е срещу дознателка от местното 1РПУ.

Става въпрос за Розалина Кьосева, която е дъщеря на зам.-директора на ОДМВР-Благоевград и началник на "Охранителна полиция" Георги Кьосев, който бе изведен от дома си днес по обяд.

"Акцията е на прокуратурата в Благоевград и дирекция "Вътрешна сигурност". Касае разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, за която смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице. В момента се извършват процесуално-следствени действия. Прокуратурата и дирекция "Вътрешна сигурност" ще излязат с конкретни факти", коментира Маринов по време на брифинг, на който представи годишния отчет на "Гранична полиция".

Той обясни, че разследването се е водило от 3-4 месеца.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов потвърди, че въпросната служителка вече е задържана и че наистина става въпрос за дъщерята на Георги Кисьов.

"Към този етап се извършват процесуално-следствените действия и след като приключат и се направи оценка на събраните доказателства, тогава ще се прецени дали той е имал съпричастност към нейната дейност", заяви Иванов.

Добавете Вашия коментар

TOP