Министърът на транспорта огласи причината за касапницата на АМ “Струма“

12 Февруари 2019 | 11:22
3 коментара
Общество

Министърът на транспорта Росен Желязков коментира дали лошо свършена работа на ремонтирания участък на АМ „Струма” може да е причина за жестоката верижна катастрофа, която отне човешки живот, а 14 души бяха ранени.

„Изключително съжалявам за инцидента. Самата инфраструктура благоприятства намаляването на пътно транспортните произшествия. Представете си, ако не беше магистрала, а двупосочен път, какво щеше да стане“, обясни Желязков пред bTV.

„Инженерното съоръжение не е причина за инцидента. Ще се изследва дали сигналната техника е трябвало да функционира или не. Ако има вина, тя се вменява на човек, тя не може да бъде вменена на съоръжение.

Според последните изследвания над 95 % от инцидентите в света се дължат на човешки грешки. Тук въпросът е дали имаме 5 % извън волята на хората или е човешка грешка – може да е на участник в инцидента или на тези, които не са участвали в него.”, каза още той.

Добавени коментари

ТЪРПИ ПЪРПИ АМА НЕ публикува:
12 Февруари 2019 | 13:13
абе тапънар коко оти караш със 140 км в мъгла.и тъпунгер никои от участниците не е карал със 140.идиот иди караи в мъгла със 140 да видим дали ще можеш.пътя няма да видиш.истината че всички са карали със тази скорост от 90 км която посочваш и при гъста мъгла десет метра пред теб не виждаш та тези 50м са далеч от това да спреш.ПРИ ТАЗИ МЪГЛА КОЯТО БЕШЕ В ТОЗИ ЧАС КОГАТО ТИ СИ СПАЛ ЗАЩОТО ГОВОРИШ ДА НЕ ЗАСПИШ СКОРОСТА Е ТРЯБВАЛО НА КОЛИТЕ МАКСИМУМ 50 КМ.НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИКОИ НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА .ВСЕКИ ГЛЕДА СЕБЕ СИ И ГАЗ А ПОСЛЕ ДРУГИТЕ ВИНОВНИ.ТАБЛОТО ДА СВЕТЕЛО .АБЕ ИДИОТИ ТАБЛОТО БЕ В МЪГЛА НА ВИСОЧИНА НАД 4М.И ПОНЕ НА 5 КМ ОТ ЗАПОЧВАНЕТО НА МЪГЛАТА.КОИ КИ ГО ВИДИ.МЪГЛАТА БЕ ТОЛКОЗ ГЪСТА ЧЕ В ГЪЗА ДА ТИ БРЪКНАТ НЕ ЩЕ ДА ВИДИШ КОИ Е..............КОМПЛЕКСАРИ И НА ДВАТА КОМЕНТАРА.САМО ЗАМЪРСЯВАТЕ ВЪЗДУХО
koko публикува:
12 Февруари 2019 | 12:40
Ако беше двупосочен,нищо нямаше да се случи. Водачите нямаше да са в заблуждение, защото щяха да разчитат на себе си. От 90 км/ч до 0 спирачният път е от 38 до 50 м. При 140 км/ч. се опитайте да спрете рязко и се надявайте на .....
Бай Данчо публикува:
12 Февруари 2019 | 11:42
Очевидно Министъра освен да е печатар на бюлетини е и вражалец!Интересно ми е какво точно предвижда да се случи,ако това беше двупосочен път.

Добавете Вашия коментар

TOP