Министърът на регионалното развитие Николай Нанков ще открие в Петрич спортното събитие „Общите граници ни правят по-близки“ по повод Деня на европейското сътрудничество

20 Септември 2017 | 12:41
0 коментара
Култура

Министърът на регионалното развитие, г-н  Николай Нанков ще открие празника заедно с Министърът на местното самоуправление на Република Македония,  посланиците на двете държави и други официални гости.

За шеста поредна година през месец септември в цяла Европа ще бъде отбелязан Денят на европейското сътрудничество с провеждането на стотици местни събития. Това съобщиха от пресцентъра на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България-Македония. 

Тази година празникът ще бъде отбелязан със спортни състезания на млади хора от училищата в Петрич и Струмица, които ще участват в мачове по баскетбол, волейбол и футбол, между отбори, съставени от млади играчи от двете общини.

Тази кампания на Европейската комисия, Комитета на регионите и Европейския парламент има за цел да представи постиженията на сътрудничеството между европейските държави и региони пред широката общественост. На 27 септември от 11:00 часа в зала „Арена Петрич“ ще се проведе спортното събитие „Общите граници ни правят по-близки“, с което Програма Interreg – ИПП Програма за трансгранично сътрудничество България – Македония 2014-2020 ще отбележи Деня на европейското сътрудничество.

 

Добавете Вашия коментар

TOP