Министър Вълчев на посещение в гимназията на Сандански

12 Декември 2018 | 10:47
0 коментара
Култура

Вчера Министърът на образованието и науката – Красимир Вълчев заедно с кмета на община Сандански – Кирил Котев, председателят на Общински съвет – Георги Георгиев и началникът на РУО, Благоевград – Ивайло Златанов, посети ЗПГ „Климент Тимирязев“.

Министър Вълчев апелира с помощта на общините училищата да стават по-отворени, да посещават други населени места, училища, музеи и предприятия, както и да се активизира работата на кариерните консултанти. На срещите бяха обсъдени квалификацията на учителите и новите проекти, свързани с обучения по дигитални умения.

В Сандански министърът разговаря с учителите в Земеделската професионална гимназия „К.А.Тимирязев“, където е въведено дуално обучение по специалностите „Лозаровинарство“ и „Производство на кулинарни изделия и напитки“. В училището има 12 професии с 13 специалности, сред които „Лозаровинарство“, „Земеделско стопанство“ и „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“. Предвижда се догодина да бъде открит учебен СПА център в гимназията. Министърът поздрави колектива, че е успял да запази интереса към професионалното образование като работи успешно с бизнеса.

 

Добавете Вашия коментар

TOP