Министър Радев, кметът Камбитов и кметове от Благоевградска област обсъдиха мерки за повишаване на сигурността

23 Март 2018 | 17:03
1 коментара
Общество

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе домакин на среща между министъра на вътрешните работи Валентин Радев и кметове и кметски наместници от областта.

Акцентът на форума, който се проведе в зала „22 септември“ бе повишаване на сигурността, както в градовете, така и в малките населени места. По време на срещата бе обсъдено намерението на кмета д-р Камбитов за изграждане на цялостно видеонаблюдение в Благоевград.

Министър Радев поясни, че монтирането на камери е сред основните механизми, който ще намали престъпността и необходимостта от осигуряване на по-голям човешки ресурс, отговарящ  за спазването на реда.  Беше дискутирана и възможността, в случай на необходимост, да бъдат пренасочвани полицейски служители от едно място на друго.

Министър Радев и кметовете, участващи в срещата се обединиха около факта, че комуникацията между институциите е на добро ниво. Във връзка състоянието на пешеходните пътеки в Благоевград, кметът Камбитов коментира, че няма постъпили предписания, но в случай че бъдат направени такива, Общината ще изпълни всички изисквания, за да бъде подобрена пътната обстановка в града.

Добавени коментари

Общината публикува:
23 Март 2018 | 18:34
Няма предписания за пешеходните пътеки, щял да ги изпълни--Ами те се изтъркват за два месеца, ЗАЩОТО СЛАГАТ КОЛКОТО БОЯ ТОЛКОВА И РАЗРЕДИТЕЛ!!!

Добавете Вашия коментар

TOP