Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе нова среща с хората с увреждания

07 Август 2018 | 09:39
1 коментара
Политика

Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе нова среща с майки на деца с увреждания и с представителните организации на хората с увреждания.

 

Това е втора среща помежду им, след като преди седмица премиерът пое ангажимент да се осигурят още 150 милиона лева допълнително през 2019 година за финансиране на личната помощ и месечното подпомагане.

 

Днес се очаква да се обсъди в детайли как да се реши проблемът с липсващата информация в електронния регистър за хората с увреждания. Това е едно от условията за справедлива преценка на индивидуалните потребности и определянето на подпомагането.

 

Вчера, по време на инспекция на домове за възрастни хора с увреждания в Пловдив, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков също призна, че е необходим нов регистър, за да се решат проблемите и че настоящият е неадекватен.

Добавени коментари

Прозрение публикува:
09 Август 2018 | 12:41
Открихме топлата вода,най-сетне! Разбрахме:Виновен бил старият регистър!Ето-това било!Но сега като дойде новият...Ще потекат парите.Към някои джобове...Все едно да наливаш вода в пясъците на пустинята Сахара.Демек в касата на ГЕРБ!

Добавете Вашия коментар

TOP