Министър Петков откри обновена обществена трапезария в Банско

23 Май 2019 | 17:27
0 коментара
Общество

На събитието присъстваха зам.-кметовете Асен Кирицов и Ивайло Ръхов, председателят на Общински съвет - Банско Петър Баряков и народни представители. 

В кухнята се приготвя храна за над 270 потребители.

Община Банско реновира стара сграда като потърси варианти за проектно съфинансиране. „Тригодишните усилия си струват – новата кухня на домашния социален патронаж е факт и днес официално я открихме с министър Бисер Петков. Освен, че ще се работи по-комфортно, в близко бъдеще ще е напълно възможно да се разшири капацитетът за готвене – на училища и детски градини като кухня майка“, коментира кметът на Банско Георги Икономов. 

Министър Петков нарече община Банско отличен партньор на държавата в социалната политика и изрази задоволство от факта, че успешно в общината се реализират 17 социални услуги, три от които изцяло с местно финансиране. Расте броят на обслужваните и подпомагани нуждаещи се граждани.

„През тази година ще разширим социалните услуги, чрез най-новия проект на община Банско за интегрирани здравно-социални услуги - “Патронажна грижа”. Благодаря на министър Бисер Петков за посещението му днес в Банско и за отличната оценка, която даде за работата на звената от социалните услуги“, коментира след събитието кметът Георги Икономов. 

Добавете Вашия коментар

TOP