Министър Павлова: 1500 заседания в Брюксел и 237 в България по време на председателството

01 Септември 2017 | 13:32
0 коментара
Политика

1500 заседания в Брюксел и 237 в България ще се проведат по време на председателството. Това заяви министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова.

Павлова участват в редовния парламентарен контрол в парламента. За разлика от останалите ротационни председателства, в България ще се проведат около 237 заседания. От тях на най-високо ниво – на ниво министър-председатели, държавни глави, министри са 32, а останалите са на ниво генерални директори или експерти. Те ще се провеждат основно в София, а една част от тях извън столицата. Така например във Варна има планирани 4 официални заседания и едно обучение.

Поради набъбналия брой страни-членки на ЕС и за намаляване на разходите по провеждане на председателствата, всички официални заседания на Европейския съвет и на министрите са предвидени в Брюксел.

България командирова за постоянно в Брюксел всички български представители, които ще бъдат председатели и заместник-председатели на органите на Съвета на ЕС, които страната ни ще ръководи. Постоянно базирани в Брюксел по време на Българското председателство ще бъдат 200 души. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP