Министър Нанков в Благоевград: 2 години ще се забави строителството на “Струма”, ако преместим трасето

29 Април 2018 | 15:56
1 коментара
Общество

“2 години ще се забави строителството на лот 3.1 на АМ “Струма”, ако решим да преместим трасето заради откритото от археолози римско селище”, каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков в Благоевград.

Инициативен комитет от местни жители настоява за преместване на трасето и нов проект, защото археолози откриха край село Покровник древно римско селище, пише 24 часа.

Хората искат то да остане в сегашния си вид като туристическа атракция. Министър Нанков каза, че ще се съобрази с мнението на експертите и тогава ще се реши дали да има препроектиране или пък ценните находки да бъдат експонирани в музея в Благоевград.

 Има и вариант те да бъдат пренесени в село Проковник и на площада да бъде оформена малка реплика на селището.

В сряда след заседанието на Министерски съвет работна група от МРРБ и Министерство на културата ще обсъжда варианти. До края на седмицата се очаква становище.

Добавени коментари

Яни публикува:
29 Април 2018 | 20:07
Дали ще се мести или не ,то така или иначе ,ще се забави повече от две години .Заради тунел ЖЕЛЕЗНИЦА.Днешна дата 29.04.2018 да сме живи и здрави ,ще ви пиша след две години.Самото строителство на тунела е около година и половина ,но не се знае кога ще започне.

Добавете Вашия коментар

TOP