Министър Нанков: До края на 2018 г. ще е готова АМ "Струма" в участъка до Сандански

29 Септември 2017 | 08:51
0 коментара
Политика

Тежкият участък през Кресненското дефиле- това е трасето, на което сме се спряли- т.нар. полуизточен вариант. Движението посока Кулата-Солун ще се осъществява в дефилето, а движението посока София ще се осъществява източно от дефилето. Най-вече от гледна точка на пътна безопасност и сигурност, от екологична гледна точка, а и разбира се от гледна точка на скорост на изпълнение това е най-оптималният вариант, който смятат всички експерти. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоуствойство Николай Нанков пред БТВ.

Най-малкият тунел ще бъде с дължина около 1 км, доста иновативни подходи по строителство на това трасе по билото на планинаната. Имаме 5 пътни възела, с които ще осъществяваме с две свързвания между двата участъка, с които ще преминаваме от едното в другото трасе. 18 км ще е дължината на трасето.

25 километровият участък до Сандански, планиран за май 2019 г. ще го пуснем по-рано- в края на 2018 г. А 2023 г. ще е готово изграждането на цялта АМ "Струма" през Кресненското дефиле.

В края на следващия месец пускаме проектиране на АМ "Хемус" до Велико Търново, за да можем до 2019 г. да възложим строителство и на 3 отсечки. Надявам се 2021 г. те да бъдат завършени.

Добавете Вашия коментар

TOP