Министър Московски: На 11 септември предстои обществено обсъждане на екооценката за магистрала „Струма“ и се надявам хората да бъдат много мъдри и трезво да решат кое по- добре за региона

31 Август 2017 | 17:31
0 коментара
Политика

На 11 септември предстои обществено обсъждане на екооценката за магистрала „Струма“ и се надявам хората да бъдат много мъдри и трезво да решат кое по- добре за региона. Това каза по време на символична първа копка за строителството на лот 3.1 от автомагистрала „Струма“ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

 „Искрено се надявам хората да бъдат много мъдри и трезво да решат, кое е по- добре за региона и за цялата държава. Всички виждате колко бързо, лесно и удобно стана пътуването на нашите граждани, както и на тези от Гърция към България. Няма никаква причина да го спираме и да го затрудняваме. Това е една от основните свободи и принципи на ЕС- свободното движение на хора. Нека да го направим нормално, като една европейска държава. От наша страна имате пълна гаранция, че продължаваме да полагаме всички усилия и няма да жалим сили, в крайна сметка тази магистрала да бъде факт“, каза Московски.

По думите му трябва да си дадем сметка какво значи национален проект като АМ „Струма“.

„Утре колегите ще започна търгуването на тунел Железница , който е основна и важна част от изпълнението на направлението към Кресна. Предстоят няколко много важно обсъждания, които касаят вече и самото дефиле. Ако обществото не си даде сметка в тези обсъждания, че действително това е национален проект, трансевропейски коридор“, каза Московски.

По думите му  това е трасе, което отнема ежедневно човешки жертви.

„Не си ли дадем сметка, че човешкият живот във всеки един случай е по- ценен от живота, от което и да е защитено растение или животно, тогава ще отидат на хаос всички усилия, които сме полагали до момента“, каза Московски. 

По думите му ако не бяха трите кабинета Борисов и това, което до момента е изградено нямаше да го има.

Добавете Вашия коментар

TOP