Министър Маринов за убийството в Русе: Изключително брутално престъпление

07 Октомври 2018 | 19:17
0 коментара
Криминално

Действията по разследването на убийството в Русе продължават, а министърът на вътрешните работи Младен Маринов се надява на базата на всички иззети находки и веществени доказателства от местопрестъплението да се стигне до извършителя.

Това стана ясно от думите на Маринов пред журналисти за случая с убитата в Русе 30-годишна жена, който определи като изключително брутално престъпление.

Последно се чух с колегите, които работят на терен, изпратил съм най-добрите специалисти, които работят по убийства. Става въпрос за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия, каза министърът.


На мястото е бил извършен и повторен оглед, фиксирани са и са иззети множество находки, включително и генетичен материал. Маринов каза, че е осигурил експерти от института по криминология, които да започнат работа по установяване на ДНК-профил и различни дактилоскопни следи, иззети от местопрестъплението.
 
Полицията работи по всички версии за убийството в Русе

"Работи се по отношение на лица от криминалния контингент по тази линия. В близост има психиатрично заведение, което също е обект на проверка дали някой от настанените там не се е отклонил. Работи се по установяване на видеокамери в района, на свидетели", каза още министър Маринов, като добави, че става въпрос за алея, по която спортуват местните хора. /БТА/

Добавете Вашия коментар

TOP