Министър Лиляна Павлова: Лот 3.2 през Кресненското дефиле е може би най-сложния участък от изграждането на автомагистрала „Струма”

05 Декември 2016 | 12:46
1 коментара
Общество
Министър Лиляна Павлова: Лот 3.2 през Кресненското дефиле е може би най-сложния участък от изграждането на автомагистрала  Струма”

Лот 3.2 през Кресненското дефиле е може би най-сложния участък от изграждането на АМ „Струма”. Това каза в Благоевград министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова по време на представяне и обществено обсъждане на резултатите от проведено регионално и национално изследване на нагласите и очакванията на обществото по отношение на доизграждането на инфраструктурата на страната, в частност строителството на Лот 3.2 на магистрала „Струма“ в участъка през Кресненското дефиле, предвиден за финансиране със средства по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 година. 

По думите й целта на общественото обсъждане е да се постигне консенсус между всички заинтересовани лица.

„За нас беше важно да направим това проучване, реализирано от „Екзакта рисърч груп“, за да видим какви са наболелите въпроси по темата, така че ние от министерството и кметовете да може да отговорим адекватно на въпросите на хората”, каза още министърът в оставка Лиляна Павлова.

Тя добави, че решаването на проблема и завършването на проекта за изграждането на магистралата през Кресненското дефиле до скоро е бил наричан „ябълка на раздора”.

„Днес вече смятам, че говорим за успешно приключване на въпроса и ще успеем още от следващата година да започне изграждането на най-тежките и драматични 20 километра от магистралата, защото както знаете Кресненското дефиле е концентрирано на  най-много ПТП – та и загинали”, заяви министър Павлова.

Министър Павлова подчерта, че участъкът през, който ще минава ЛОТ 3.2 е много красив и богат на уникална природа, затова трябва да се намери най-доброто решение за хората, но и природата.

Добавени коментари

Койчо от порой публикува:
05 Декември 2016 | 14:19
кМЕТЕ А, АЗ НА ТЕБЕ , ТИ НА МЕНЕ !!!КАК ПЪК ТОЧНО В БАНЯТА ОТДВЕДОХТЕ ЛИЛЕТО??

Добавете Вашия коментар

TOP