Министър Димов: Жирардели е 100% собственик на „Юлен”

04 Януари 2019 | 12:24
3 коментара
Общество

Марк Жирадели е придобил „Юлен” някъде през 2015 – 2016 г., водил е разговори и преговори още от 2012 г. – това е бил дълъг процес. За конфликт на интереси не съм компетентен да отговоря дали има”, обясни по bTV министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Ще поискаме независим международен консултант, който да прегледа всичките точки по концесионния договор с „Юлен”, посочи още той. Витоша има същите проблеми, каквито има и Банско, отбеляза министърът на околната среда и водите. „Витоша е абсолютно замряла като курорт, тя трябва да бъде върната на софиянци, но и възможността да имаме зимна младежка олимпиада също е шанс да развием България като ски дестинация”, каза Нено Димов.

„В планинските и полупланинските райони живеят най-бедните хора в страната, това е начин местните общности да използват ресурса, който им е даден. В Доломитите, който е национален парк на Италия и под егидата на ЮНЕСКО, има над 1200 км писти и стотици съоръжения”, посочи като пример Нено Димов.

„Зелените атакуват и проект в Миджур, за който има окончателно решение от Върховния административен съд за разрешаване за строеж на ски зона, която е свързана с общината – един от най-бедните райони, във Видин и Монтана. Тук виждаме един целенасочен опит на тези политици да провалят всички възможни инвестиционни намерения в България”, подчерта Димов.

„Има поредица от проекти, които са забавени – магистрала „Струма”, магистралата от Русе до Велико Търново, както и други спорове, от това България губи по 1 милион лева на ден”, заяви още министърът.

Добавени коментари

Страхил публикува:
09 Януари 2019 | 03:14
Крайно време е да има втори лифт на Банско!
дунката публикува:
04 Януари 2019 | 19:14
Какво значение кой е собственика нали се инвестира има работа и прехрана за хората .Това си е българска черта защо да е другия и аз като съм зле и той трябва да е така
Пламен публикува:
04 Януари 2019 | 14:16
Променя ли се нещо като знаем кой е собственикът?

Добавете Вашия коментар

TOP