Министър Бъчварова на работно посещение в Гърмен: Правим щаб и съвместни екипи с областния управител, ангажираме всички държавни институции

30 Май 2015 | 21:52
0 коментара
Общество
Министър Бъчварова на работно посещение в Гърмен: Правим щаб и съвместни екипи с областния управител, ангажираме всички държавни институции

"Съвместни екипи да се организират и да извършват проверки от утре в Гърмен и района", каза министър Румяна Бъчварова на среща с кмета Минка Капитанова, областния управител Бисер Михайлов, директора на ОДМВР-Благоевград и началника на РУ-Гоце Делчев. Министър Бъчварова е на посещение в Гоце Делчев и Гърмен за проверка на обстановката след въведените миналата седмица от МВР мерки в района. "Всички държавни институции трябва да се мобилизират и да работят заедно, това е подходът на държавата".

От утре, по предложение на вътрешния министър, в района на Гърмен и други общини стартират щателни проверки на съвместни екипи на общината, РДНСК, дирекция "Социални дейности", ОДМВР-Благоевград и ОД "Пожарна безопасност и защита на населението", НАП,  РЗИ Благоевград и Регионалния инспекторат по образование. По време на работната среща с министъра бе съставен график на проверките, както и план за поетапното въвеждане на видеонаблюдение в района.

По инициатива на вътрешния министър, в следващите дни ще бъдат разработени и въведени нови типови бланки - жалби за подаване на сигнали за кражби и други престъпления. Това ще улесни жителите и ще подобри работата на полицията и местната власт.

Министър Бъчварова проведе отново срещи, както с представителите на т. нар. Инициативен комитет на Гърмен, така и с лидерите на местната ромска общност. "Доволни сме от работата на МВР", казаха представителите на комитета по повод въведените след 23 май мерки. От своя страна ромските лидери подчертаха желанието си да продължи успокояването на обстановката и заявиха готовност за съдействие. И двете страни поеха отговорността да съдействат за пълно успокояване на обществения ред и оцениха видеонаблюдението като силна мярка за сигурност на всички жители в района Гърмен.

Добавете Вашия коментар

TOP