Министър Бисер Петков поздрави кмета Атанас Камбитов за добрата работа в социалната сфера

27 Март 2018 | 13:12
1 коментара
Политика

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков поздрави кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов за добрата работа в социалната сфера, както и за 22 социални услуги, които са разкрити към Общината.

Това стана по време на среща между двамата днес, на която се разбра, че Община Благоевград е лидер в региона по предлагане на социални услуги.

Общинският кмет д-р Атанас Камбитов обясни, че по-рано днес е провел среща с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков на която са били обсъдени важни теми и въпроси.

„Проблем в социалната сфера са възнагражденията на работещите. Този въпрос бе една от темите, които коментирахме, като получихме силна подкрепа от министъра – да се повишат стандартите за делегираните дейности, тъй като трудът в тази област никак не е лесен, а също така е много отговорен“, каза още кметът д-р Атанас Камбитов. Той допълни, че заради проблема се налага общините да дофинансират  тези дейности. На въпрос, отправен към него дали са достатъчни хората, които работят в социалната сфера в Благоевград, кметът заяви: „Да, напълно достатъчни са хората, които работят в тази сфера. Щатовете са запълнени, но проблемът е във възнагражденията им. Те трябва да  бъдат увеличени, за да може работещите в социалните услуги да се задържат на работа, защото освен знания и квалификация, те се налага и да работят в много тежки условия. Някои от децата са със специфични потребности и съответно това изисква различен вид грижи. Смятам, че точно поради тази причина възнагражденията трябва да са адекватни – това е нашата отговорност“, категоричен е Атанас Камбитов.

Добавени коментари

Кресна публикува:
27 Март 2018 | 14:45
Леле тая нашата циганка ли е Рима Капачка...

Добавете Вашия коментар

TOP