Министър Аврамова не очаква забавяне на изграждането на тунела „Железница“

15 Октомври 2018 | 15:05
0 коментара
Общество

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова не очаква забавяне на изграждането на тунела „Железница“. 

 „Върви процедура и тя не е приключила. Има избран изпълнител и има обжалване в Комисията за защита на конкуренцията. След обявяването на отказа за сключване на договор на „Джи Пи Груп“ се удължава процедурата за избор на изпълнител”, каза  в Благоевград регионалният министър,  където откри обновената сграда на Областната администрация. Участие в церемонията взе и министърът на местното самоуправление на Република Македония Сухейл Фазлиу.

„Като главни приоритети на Република Македония са добрите съседски отношения с България. Това беше потвърдено с подписването на Договора за добросъседство. Пътната инфраструктура е главен приоритет за Македония от най-високо ниво. Изграждането на мостове между гражданите води до сближаване, което е важно за Европейския съюз. За първи път всички правителства на Балканите са на едно мнение, че пътят на Македония е към ЕС”, декларира министър Фазлиу.

Сградата  на областната администрация в Благоевград  е   реновирана по проекта „Зелени сгради за общо зелено бъдеще“. Той се финансира по програмата ИНТЕРРЕГ – ИПП България – Македония 2014-2020. При изпълнението му Областна администрация – Благоевград си партнира с Центъра за развитие на Източен район за планиране, Република Македония.

По проекта са изпълнени енергийно-ефективни мерки в сградата на областната управа, както и по тази на община Кочани, Република Македония.

Добавете Вашия коментар

TOP