Министър Ангелкова: Търсим баланс на интереси, планинският туризъм е ключов в ски зона Банско

11 Декември 2017 | 16:04
0 коментара
Общество

Министерството търси баланс на интереси, планинският туризъм е ключов в ски зона "Банско", заяви днес министърът на туризма Николина Ангелкова по време на кръгла маса, организирана от МОСВ за проектите на решения на Министерски съвет за Национален парк „Пирин” и за ски зона "Банско".

Освен Ангелкова, участници в дискусията са министърът на околната среда Нено Димов, спортният министър Красен Кралев, бившите министри на околната среда Нона Караджова, Евдокия Манева, Ивелина Василева, както и много експерти, представители на еко организации, на НПО сектора, на местните власти и др. Министерството подкрепя развитието на туризма не само в региона, а въобще и смятаме, че трябва да има баланс на интересите по тези въпроси, посочи Ангелкова.

Работна група се занимаваше с темата с конкретни предложения и за законодателни промени, свързано с изграждането на нови лифтове и влекове, каза министърът. За нас планинският туризъм е ключов за държавата, за общините, за представителите на бизнеса. Готвим промени в закона за туризма, за да се даде възможност за такива райони като Банско да има целогодишен достъп до планината. Още повече такива промени ще доведат и до засилен инвеститорски интерес, подчерта Ангелкова.

Потвърдени незаконни обекти са само в главата на някои хора - такива няма, няма влязъл в сила акт, който да е установил незаконно строителство в ски зоната, подчерта Петър Петров, член на УС на „Юлен”, фирмата - концесионер.
 

Добавете Вашия коментар

TOP