Министър Ананиев: Всички населени места вече ще имат лекари

20 май 2019 | 14:33
1 коментара
Министър Ананиев: Всички населени места вече ще имат лекари

Няма да има населени места без общопрактикуващи лекари, съобщи здравният министър Кирил Ананиев, който откри ново родилно отделение в старозагорската университетска болница, пише Пик.

“Лимитите на общинските болници се увеличават по две направления – едното е увеличаване на цените, а другото – наредбата на МЗ за дейностите извън задължителното здравно осигуряване”, съобщи Ананиев. Относно протестите на професионалистите по здравни грижи, министър Ананиев съобщи, че с увеличението на клиничните пътеки ще има възможност за увеличение на заплатите на работниците в сферата на здравеопазването. 

В петък Народното събрание прие закон, с който удължи срока, в който ОПЛ могат да придобият специалност, с четири години. “Това е едно време, в което на тях ще им е достатъчно да успеят. От друга страна има проект на нова Наредба 1 за специализациите, в която се акцентира на увеличение на броя на общопрактикуващите лекари. В момента консултираме и дистанционен модел на обучение”, допълни министър Ананиев.  

Новооткритото родилно отделение ще бъде оборудвано с най-модерна медицинска техника.


Бай Данчо публикува:
20 май 2019 | 15:32
Как ли пък не?!Герберска демагогия от гьобелсов тип!Смях!!!!!!!

Добавете Вашия коментар!