Мини “Ораново” с нов концесионер

01 Февруари 2018 | 10:32
0 коментара
Бизнес

Правителството разреши на „Пирин БМК“ ЕООД да поеме изцяло правата и задълженията по концесионния договор за добив на кафяви въглища от находище „Ораново“, съобщиха от правителствената пресслужба.

Промяната е поискана от досегашния концесионер – „Балкан МК“.Справка в Търговския регистър показва, че “Пирин БМК” е 100% собственост на “Балкан МК”. Новото дружество е основано в края на 2017 година с основна дейност търговско представителство и посредничество, строителство, проектиране и т.н. Уставният капитал е 1000 лева.

Договорът за концесия на въглищното находище беше сключен през април 2005 г. Срокът на концесията е 35 години. След днешното решение условията по концесионния договор остават без промяна, допълват от Министерския съвет.

Името на “Балкан МК” влезе във фокуса на властите през 2016 година, след като в Народното събрание беше създадена специална анкетна комисия, която да проучи какво се случва в “Мини Бобов дол”. Един от документите, който депутатите анализираха тогава, беше договор, с който “Балкан МК” отстъпва правата върху рудник “Ораново” на “Въгледобивна компания” за сумата от 35 млн. евро.

Добавете Вашия коментар

TOP