Мила Родино в Лас Вегас! Световно злато за родните щанги

13 март 2019 | 18:27
0 коментара
Мила Родино в Лас Вегас! Световно злато за родните щанги

Пред мощна подкрепа от българската общност в Лас Вегас, България спечели злато в двубоя и общо три медала още при появата на първия си представител на Световното първенство по вдигане на тежести за кадети до 17-годишна възраст в Лас Вегас (САЩ).

Карлос Насар грабна титлата в категория до 73 кг с двубой 291 кг. Българинът започна много мощно още в изхвърлянето като премина без грешка през 123 кг, 127 кг и 130 кг. Това му отреди второ място в движението след узбека Азадбек Нариманов със 133 кг., съобщават от родната федерация.

В изтласкването, младият господин с майка българка и татко ливанец, бе записал стартова тежест 150 кг, но я увеличи на 154. В първия си опит той не успя, но във втория се справи с тези килограми, а за титлата определящи се оказаха 161 кг. Те не бяха по силите на узбека, но българинът ги закова над главата си, като с това си осигури златото в движението и в двубоя и гордостта да чуе българския химн.

Среброто остана за Нариманов с 287 кг, а бронзът за Амидяк Мисакян (Гър) с 272 кг.

Карлос Май Хасан Насар е възпитаник на школата в Червен бряг с личен треньор Илиян Илиев. Миналата година той стана европейски шампион в кат. 69 кг при 15-годишните

Първенството в Лас Вегас продължава с участието на още двама българи.
На подиума в кат. 89 кг ще излезе Георги Йочев, а в четвъртък при 102-килограмовите ще вдига Стефчо Христов.


Добавете Вашия коментар!