Миков пак нападна Нинова: Не е достатъчно само да се караш с ГЕРБ и да викаш на висок глас

10 Юни 2018 | 20:34
0 коментара
Политика

„За съжаление резултатите от местните избори показват, че тенденциите продължават. Не мога да кажа, че само тя е причината, но това, за което тя бе избрана, не се случва”. Това обяви бившият председател на БСП Михаил Миков пред Канал 3 по повод случващото се в партията и успехите на Корнелия Нинова, които бяха обявени по-рано днес от колегите ѝ след днешния пленум.

„Успехът в Макреш го направиха местните хора. Всеки може да си припише успех за президента. Но факт е, че Корнелия Нинова направи това предложение за него”, допълни Миков. И се върна към критиките към соцлидерката, като се съгласи с думите на Георги Гергов, че има апатия в редиците на партията.

„Има апатия. На много места хората не намират причината, заради която да тръгнат. Не е достатъчно само да се караш с ГЕРБ, да викаш на висок глас. Това няма да накара младите и старите хора да тръгнат. Високият тон и караниците няма да помогнат на БСП”, категоричен бе бившият председател на левицата.

„БСП отстъпи от още една лява позиция – парите за въоръжение. Тя гласеше, че БСП не подкрепя 2-процентното увеличение от БВП преди да се намерят ресурси за другите важни теми.

Тук не става въпрос за Нинова, а за политиката”, допълни Миков. „С тези 3,3 милиарда за въоръжение какво казваме на избирателите. Не, че няма нужда от модернизация, но защо не правим нищо за демографската катастрофа. Кой ще кара тези танкове. Няма кой да отиде войник. И най-модерната техника да докараш, за какво ти е като няма кой да ги кара.

„Разбирам, че покрай дрънкането около Русия, някой иска да продаде една модерна техника. Австрия, Словения, Словакия имат разходи за отбрана по-малко от 2 процента. При положение, че ръстът ни е 3,5-4 процента, къде си тръгнал да купуваш модерни машини. Това не е лява политика”, каза още Михаил Миков.

Добавете Вашия коментар

TOP