Микаела Шифрин с втори триумф в Банско

26 Януари 2020 | 14:03
3 коментара
Спорт

Носителката на големия Кристален глобус през последните три сезона Микаела Шифрин (САЩ) спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско.

Световната шампионка Шифрин, която стартира с номер 13, преодоля трасето за 1:10.88 минута и постигна шеста победа за сезона и общо 66-а в кариерата си.

Така американката записа втори успех в трите старта в Банско, след като в петък триумфира в първото спускане.

Втора на 29 стотни завърши италианката Марта Басино, която вчера също остана втора във второто спускане от програмата в пиринския курорт.

Трета на 70 стотни завърши световната вицешампионка от Шладминг 2013 Лара Гут-Бехрами (Швейцария), която заслужи място на подиума за първи път през сезона.

Друга швейцарка Корине Зутер остана четвърта на 92 стотни, а световната вицешампионка от Санкт Моритц 2017 Тина Вайратер от Лихтенщайн се нареди пета на секунда зад победителката.

Със стартов номер 31 Петра Влъхова от Словакия завърши шеста на 1.13 секунда, като записа най-доброто си класиране в дисциплината.

Победителката от вчерашното спускане Марта Басино (Италия) пък остана седма с изоставане от 1.23 секунда.

Друга италианка Федерика Бриньоне, с номер 19, се движеше с най-добро междинно време на последната контрола, но малко преди финала се удари в кол на една от вратите, загуби контрол и отпадна.

Микаела Шифрин остава лидерка в генералното класиране за сезона с 1225 точки, следвана от Бриньоне със 855 точки и Влъхова с 830 точки.

Шифрин оглави подреждането и за малката Световна купа в супергигантския слалом със 186 точки, пред Зутер със 150 точки и пред завършилата 12-а днес Виктория Ребенсбург (Германия) със 148 точки. /БТА/

Добавени коментари

Zapoznat публикува:
26 Януари 2020 | 22:23
Браво Пиринско, все пак бързо реагирате на забележките, все още има надежда във вас. Статията вече си отговаря на заглавието.
Zapoznat публикува:
26 Януари 2020 | 18:25
Пиринско е крайно време да спре да публикува стари статии!!! Икономов отдавна не е кмет и никога повече няма да бъде, камо ли пък да нагощава гостите на Банско с каквото и да е. Горчив е залъка, който дъвче и не може да преглътне, но по този начин и вие от Пиринско се излагате. Поради липса на интерес към медията напоследък, разчитате на калпаво написани новини и на интересни коментари под тях.
Интересно!!! публикува:
26 Януари 2020 | 15:45
Призракът на Иконом Монтофонов все още броди около Световната купа. От кадя на кадя?! -Ами от там-натам,че на медиите все още са им в паметта тлъстите премии,които той им плащаше,за да е на всяка страница.Следите му ги водеха и в тоалетната,та била тя и не до там златна.Какво да се прави?!Човещина.

Добавете Вашия коментар

TOP