"Метлата" започна! Герджиков уволни шефа на АПИ Дончо Атанасов

08 февруари 2017 | 16:45
2 коментара
"Метлата" започна! Герджиков уволни шефа на АПИ Дончо Атанасов

Освобождавам председателя на Управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов. Това заяви служебният премиер проф. Огнян Герджиков.

Престъпната небрежност трябва да се санкционира. Поех ангажимент за това, каза Герджиков. „В резултат на това освобождавам председателя на Управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов. Освобождавам Парашкев Кръстев –изпълнителен директор на „Автомагистрали ЕАД” с принципал МРРБ", добави той. „На директора Георги Златев от дирекция „Поддържане на пътна инфраструктура” при АПИ, е прекратено служебното правоотношение.

„Настоявам пред служебния регионален министър Спас Попниколов, понеже е негов прерогатив, да бъдат освободени-директора на Областно пътно управление-София, началника на Район „Пътна служба-Хемус”, каза Огнян Герджиков.

Той обясни, че оставка е подал сам директора на Дирекция „Пътна инфраструктура” в АПИ. „Разпоредил съм на министър Попниколов пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите-тунелите, мостове и т.н., с оглед на безопасност. Поемам личен ангажимент АМ „Хемус” да бъде пусната на 13 февруари, понеделник”, заяви още служебният премиер.

От своя страна служебният регионален министър Спас Попниколов предложи за председател на УС на АПИ да бъде назначен Пирин Пенчев, а за изпълнителен директор на „Автомагистрали ЕАД” – Валентин Николов. /БГНЕС

 


Петър публикува:
08 февруари 2017 | 18:51
Bravo taka trqbva v zatvora vsi4kite
ЕВАЛА публикува:
08 февруари 2017 | 17:01
ТАКА ТРЯБВА! ДОСТОЙНИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ КОИТО МОГАТ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ - ДА УПРАВЛЯВАТ. НЕКАДЪРНИТЕ И ВИНОВНИТЕ В КЪЩИ!

Добавете Вашия коментар!