Метално въже може да намали инцидентите в Кресненското дефиле

17 Август 2019 | 17:19
1 коментара
Общество

 

Ако пътната маркировка в Кресненското дефиле бъде заменена с метално въже и делиенатори, инцидентите по този път биха се понижили. Това коментира експертът Богдан Милчев от Института за пътна безопасност, пише economic.bg.

„Имаме забранено изпреварване, положена е необходимата маркировка. Въпреки това тя не се спазва и загиват страшно много хора. Ако маркировката я заменим със специални делинеатори и метално въже, което да не разрешава физически изпреварването, няма да има нито една жертва“, обясни той.

Милчев добави, че Институтът за пътна безопасност е стартирал нова програма „Мисия Нула“. Чрез нея цялото общество и държавата ще бъдат предизвикани да няма никакви жертви по пътищата.

„Ние считаме, че като основен елемент за постигане на тази цел е да променим традиционния подход. Всички усилия до момента бяха да променим шофьорите, да ги насочим върху средата“, каза Милчев. По думите му Институтът за пътна безопасност ще настоява за повече отговорност от доставчика на пътната система, който поддържа пътищата в страната.

Добавени коментари

Въведете име... публикува:
18 Август 2019 | 20:01
Най -добре,бордюри

Добавете Вашия коментар

TOP