Местим стрелките назад на Димитровден!

19 Октомври 2020 | 16:25
0 коментара
Любопитно

Преминаването към зимното часово време ще стане на 25 октомври в 04:00 часа след полунощ, като тогава ще преместим стрелките с един час назад.

Още преди две години Европейската комисия предложи местенето на стрелките да се случи за последно като различните държави да изберат дали искат лятно или зимно часово време, но дебатът се отложи за неопределено време.

Съгласно постановление на правителството от миналия век, в нощта срещу последната неделя на октомври лятното часово време преминава в зимно, а в последната неделя на март – се случва обратното.

Това означава, че като стане 4:00 часа в уречената нощ ще имаме един час повече сън, което пък ще ни даде възможност по-лесно да преминем към зимното часово време.

Ето какво съветват експертите за безпроблемно приспособяване на организма ни:

    - Започнете да ставате с 30 минути по-късно още в началото на месец октомври, така ще сте подготвени за промяната в часа и няма да ви повлияе толкова на биологичния часовник.

    - Разхождайте се по-често на слънце и чист въздух, което ще повиши нивата не мелатонин в организма ви и ще ви накара да се почувствате по-добре.

    - Спортувайте активно – умората от спорта дава на всеки организъм по-добър сън и сутрин няма да се чувствате по-малко отпочинали, а заредени с енергия.

    - Закусвайте сутрин, за да дадете на организма си сили и да се чувствате бодри, независимо от часа, в който сте станали.

Добавете Вашия коментар

TOP