Местан отново с парична гаранция от 10 000 лева (Обновена)

19 Април 2019 | 13:57
0 коментара
Криминално

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан отново е с парична гаранция от 10 000 лева. Новата мярка беше наложена от окръжна прокуратура, след като съдът в Кърджали отмени предишната.

Мярката за неотклонение е взета като е съобразена с обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства, уточниха от прокуратурата.

Местан не може да остане без мярка за неотклонение

Обвиняемият Лютви Местан за кастрофата със загиналото бебе не може да остане без мярка за неотклонение. Въпреки че деянието е престъпление по непредпазливост, от него е настъпила смърт.

Това заяви в Бургас говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Окръжна прокуратура - Кърджали спешно е събрала доказателства за имотното състояние на обвиняемие и вече разполагала с пълния обем от информация.

Лидерът на ДОСТ е призован отново днес в 14 часа в Окръжна прокуратура - Кърджали, когато ще му бъде определена нова мярка за неотклонение, каза Арнаудова.

Окръжният съд в Кърджали отмени гаранцията на Местан от 10 хиляди лева, която бе наложена от прокуратурата. 

Причина за това според магистратите бе липсата на достатъчно доказателства за имотното състояние на Местан, която прокуратурата не представила.

Определението е окончателно и не подлежи на протестиране. Затова нямахме друг полезен ход освен да съберем информация за имотното му състояние, обясни Арнаудова.

Добавете Вашия коментар

TOP