Мениджъри и предприемачи стават ментори на студенти от Американския университет в България

22 Март 2016 | 12:27
0 коментара
Общество
Мениджъри и предприемачи стават ментори на студенти от Американския университет в България

 

Мениджъри от утвърдени компании, както и някои от най-бързо прогресиращите български предприемачи ще станат ментори на студенти, които желаят да започнат собствен бизнес.

 

Това ще стане възможно благодарение на конференцията по студентско предприемачество StartUPCon16, която се провежда за пета поредна година. Форумът, организиран от StartUP@Blagoevgrad, ще се състои на 26-27 март в студентски център „Америка за България” в град Благоевград. Петата конференция по предприемачество в Американския университет в България ще помогне на млади ентусиасти от града и страната да разработят и развият своите идеи и да ги превърнат в работещи бизнес модели.

 

Събитието ще се проведе в рамките на 2 дни, събирайки ментори, експерти, предприемачи и инвеститори. Сред опитните професионалисти, които ще работят със студентите са Даниела Иванова – мениджър „Бизнес развитие“ на Viber за Централна и Източна Европа; Владислав Симов, съосновател на иновативната платформа „Доместина“, която предлага почасово наемане на домашни помощници, както и Анита и Калин Класанови, които стоят зад успеха на популярната марка биодесерти Roo Bar.

 

Освен практически съвети от вече утвърдените мениджъри и предприемачи, младежите ще могат да присъстват на специални лекции и занимания, които  ще предоставят възможността за разработване и усъвършенстване на идеи и преминаване през всички стъпки, свързани с основаването на бизнес.

 

Предприемаческият дух на участниците ще бъде стимулиран с организирани уъркшопи, където под насоките на професионалисти, те ще упражняват практически трикове за създаване и промотиране на бизнес идеи.

 

Билети за конференцията ще могат да се закупят от организаторите и онлайн на сайта на StartUP@Благоевград ( www.startupatblagoevgrad.org ). Основен партньор на събитието е Американският университет в България. Екипът на StartUP@Blagoevgrad е съставен изцяло от студенти ентусиасти, които вярват, че развитието на младите хора е ключово за едно по-добро бъдеще за България.

Добавете Вашия коментар

TOP