Менделсон по време на пандемия: Хореограф от с. Бачево и изгората му се бракосъчетаха с маски в Ирландия

28 Април 2020 | 19:16
1 коментара
Хайлайф

Със сватбени маски се бракосъчетаха хореографът от разложката село Бачево Николай Наков и неговата изгора от Сандански Кристина Буковска.

Младата двойка живее от половин година в Северна Ирландия и реши да се пошегува с Ковид пандемията.

„Вирусът обърка много планове на хората, ние също пострадахме. Имахме големи планове за тази година с моя приятел – да вдигнем две сватби, едната в тесен кръг в курорта Канкун в Мексико. Аз си уших плажна булчинска рокля, едно от моите висши образования е свързано с модата. Втората сватба искахме да е в България, която да бъде автентична, с всички наши традиционни обичаи. Приятелят ми е завършил българска народна хореография и неслучайно избрахме тази тема на сватбата ни – ние и гостите да сме облечени в пъстри български носии. Заради извънредното положение се наложи да отложим във времето сватбата в България, но не сме се отказали от нея!“, разказа очарователната Кристина.

Младоженците заменили плажовете на Мексико с бреговете на Ирландия, като извадили късмет, че си получили обратно парите от резервацията. Сватбата била в тесен кръг, почерпили се и си направили фотосесия /на снимките/. 

„Пошегувахме се с вируса и уших сватбени маски, така както той се пошегува с нашите планове. Очакваме с нетърпение да се нормализират нещата, за да изберем нова дата за тържеството в родината ни и да направим пътешествието си за меден месец. Мексико все още е в плановете ни“, добави булката.

В Северна Ирландия тя е започнала работа в шивашка фабрика, където се обучава да крои и да шие на всички машини. Това е нещо ново за нея, тъй като професионалният й опит е в българска фармацевтична компания, за която работи 7 години. Съпругът Николай пък е започнал  работа във фирма за кетъринг. Той е един от разпознаваемите хореографи в Пиринско и за да поддържа духа си, води група за танци в Ирландия./струма/

Добавени коментари

Бойко публикува:
29 Април 2020 | 16:16
Голем праз

Добавете Вашия коментар

TOP