Между 300 и 600 евро подкуп искали арестуваните служители на ДАИ в Благоевград от транспортни фирми в Югозапада

24 Април 2018 | 11:39
2 коментара
Криминално

Бившият шеф на ДАИ Кюстендил Бойко Ханджийски и служителите Райко Н. и Н. Панов бяха сред първите изведени с белезници от ДАИ Благоевград.

Между 300 и 600 евро подкуп искали арестуваните служители на ДАИ в Благоевград от разлчини транспортни фирми в Югозапада.

Това разкри преди минути наблюдаващият прокурор от Специалицираната прокуратура в София, Петър Белчев, който днес също бе в Благоевград по време на акцията, за която Pirinsko.com първи информира.

"Спецоперацията, при която бяха арестувани над 10 служители на ДАИ-Благоевград е извършена след сигнал от транспортни фирми, които се оплакали, че са били рекетирани. Търсени са им суми между 300 и 600 евро", разкри наблюдаващият прокурор Петър Белчев, който също днес бе в Благоевград.

Процесуално-следствените действия продължават.

Все още не е ясно на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, това се очаква да стане ясно малко по - късно днес.

Както писахме, Специализираната прокуратура нанесе пореден удар срещу корупцията.

Над 10 служители на ДАИ в Благоевргад бяха изведени с белезници от сградата на автомобилната инспекция тази сутрин при изненадващата акция.

Спецмагистратите действат съвместно с колегите си от ГДБОП. Според запознати, операцията е била толкова изненадваща, че корумпираните служители на автомобилната администрация не са могли изобщо да реагират.

Белезниците оковаха китките им, а след това бяха натоварени в патрулните автомобили директно към полицейския участък в Благоевград за разпит.

Това е поредната операция, която ръководената от Иван Гешев държавна институция нанася срещу корупцията, след като преди дни бе арестувана кметицата на район "Младост" в София Иванчева, а преди това и множество служители от НАП-София.

Преди повече от година магистратите разобличиха дейността на корумпирани служители от ДАИ в Плевен.

а
 

Бившият шеф на ДАИ Кюстендил Бойко Ханджийски и служителите Райко Н. и Н. Панов бяха сред първите изведени с белезници от ДАИ Благоевград.

Добавени коментари

armi публикува:
24 Април 2018 | 13:23
A onzi kiosev koga deto prodava nomera i pravi chaduri na stoicov i kompaniq do koga shte bavite tozi kurumpiran pensioner
Слава Димитрова публикува:
24 Април 2018 | 12:45
Аз съм най-прекрасната жена на света! Искам да си намеря и свестен мъж! Търсенето продължава! Извод - Велимире, дръж си изкъсо жената, че много баджанаци ти станаха!

Добавете Вашия коментар

TOP