Механджия в Добринище олекна с 2000 лв., продавал алкохол с изтекъл срок на годност

12 Ноември 2017 | 14:54
0 коментара
Общество

Районен съд-Разлог потвърди издадено наказателно постановление на началника на Митница Югозападна да се затвори за едни месец механа в Добринище, заради продажба на алкохол с изтекъл срок на годност.

Освен това, собственикът на механата трябва да плати и 2000 лв. глоба.

Санкционираният ресторантьор има заведение в град Добринище.

Митнически служители извършили проверка в механата на 9 декември 2016 г. към 11.40 часа. Те са намерили в склад за алкохол, намиращ се непосредствено зад бара на търговския обект, акцизни стоки – бутилирани алкохолни  напитки, облепени с бандерол с изтекъл срок на валидност. Иззети са 14 бутилки – седем с водка, четири с ликьор и три с уиски. Съставен е протокол за извършената проверка. Откритите акцизни стоки са иззети с опис на иззети веществени и писмени доказателства.

По-късно са предадени за съхранение в Митница Югозападна, където са заприходени със складова разписка. Алкохолът с изтекъл срок на годност е отнет в полза на държавата.

Съдът в Разлог прие, че издаденото наказателно постановление е законосъобразно и го потвърди. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд-Благоевград в 14-дневен срок.

Добавете Вашия коментар

TOP