Медведев поднесе цветя на паметника на Цар Освободител

05 Март 2019 | 12:38
0 коментара
Общество

Руският премиер Дмитрий Медведев, чието официално посещение у нас продължава и днес, се срещна и с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, след като вчера разговаря с премиера и президента за сигурността и енергетиката.

На днешните разговори в парламента присъства и ръководството на групата за приятелство с Русия.

След срещата Медведев разгледа пленарната зала, в която заседават българските депутати, и двамата с Караянчева удариха парламентарния звънец.

След това, на тържествена церемония в нейно присъствие,  гостът поднесе венец пред паметника на Цар Освободител.

Междувременно зам.-председателят на групата за приятелство с Русия Волен Сидеров определи пред журналисти в парламента руския премиер като изключително интелигентен, проницателен и точен. По думите на лидера на “Атака” Медведев коментирал с лека ирония отказа на България от изгодни, най-вече за страната ни, проекти като “Южен поток” и АЕЦ”Белене”.

“Медведев загатна в разговора, че е важно да се взимат тези решения без толкова външна намеса”, уточни Сидеров, цитиран от БТА.

Той подчерта лично, като част от управляващото мнозинство в НС, ще направи каквото е възможно, за да се реализират проекти като “Турски поток” през България, не през Гърция, да има нормални икономически отношения между България и Русия.

По-късно днес Медведев и Бойко Борисов ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма. В него ще участват още министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на икономическото развитие на Руската федерация Максим Орешкин, кметове и представители на българския и руския туристически бизнес. На форума ще се обсъдят общи инициативи за развитие на туристическия сектор, както и мерки за насърчаване на двустранните пътувания.

Добавете Вашия коментар

TOP